Խուրմայով սերուցքային աղանդեր
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ՝
- 200 գ խուրմա
- 200 գ սերուցք հարելու համար
- 40 գ շաքարավազ
- 4 գ ժելատին
- 20 մլ սպիտակ գինի
- կես կիտրոնի հյութ
- 0,2 ճ.գ. աղացած զաֆրան
Պատրաստման եղանակ՝
- Ժելատինը 10 րոպե թրջեք սառը ջ
րում։ Մինչ այդ խուրման անցակցր եք մաղի միջով։ - Կիտրոնի հյութը, 1 ճ.գ. ջուրն ու շաքարավազը խառ
նեք և եփեք՝ բերելով եռման աստ իճանի ։Հեղուկից առանձնացրեք ժե լատինը, խառնեք շաքարի օշարակի հետ։ Ավելացրեք խուրմա, խառնեք և թողեք սառչի 20 րոպե։ - Զաֆրանի վրա լցրեք սպիտակ գինի
և թողեք 10 րոպե։ Շատ սառը սեր ուցքը հարեք, ստացված զանգվածին ավելացրեք զաֆրանի թուրմը և հա րեք։ - Հարած սերուցքը, երեք մասով, ներ
քևից վերև ավելացրեք խուրմային՝ փայտե գդալի միջոցով։Ստացված զ անգվածը լցրեք տարաների մեջ և դրեք սառնարանում առնվազն 4 ժամ։