Կորեական աղցան գազարով
- Գազար — 1 կգ;
- Աղ — 1 թ. գ.;
- Շաքարավազ — 1 թ. գ.;
- Պղպեղ աղացած — 1 ճ. գ.;
- Քացախ — 2-3 թ. գ.;
- Բուսական ձեթ — 0,5 բաժակ;
- Սխտոր — 1 գլուխ;
- Մեխակ — 4-5 հատ;
- Դափնու տերև — 2-3 տերև.
- Սխտորը պետք է մաքրել և անցկացնել մսաղացով կամ սխտորի մամլիչով։
- Խառնել համեմունքներ՝ շաքար, աղ, պղպեղ, համեմ, մեխակ և դափնու տերևներ, որոնք նախ պետք է մանրեցնել:
- Գազարն անհրաժեշտ է քերել հատուկ քերիչի օգնությամբ։
- Բուսական ձեթը կաթսայի մեջ լավ տաքացնել։
- Համեմունքների խառնուրդը լցնում ենք գազարի վրա, ավելացնում ենք բուսական ձեթը, սխտորը և քացախը, լավ խառնում:
- Թողնում ենք 1 ժամ մարինացնելու համար։
- Կորեական աղցանը գազարով պատրաստ է։
Պատրաստման ժամանակ — 10 րոպե + 1 ժամ (մարինացնելու համար)