Խնձորի աղցան նեխուրով, գետնանուշով և կծու պղպեղով
Բաղադրիչներ`
- 2 միջին խնձոր
- 4 նեխուրի ցողուն
- 100 գ գետնանուշ
- 4 կանաչ սոխ
- 1 փունջ մաղադանոս
- 1 կարմիր չիլի պղպեղ
- 3 ճ. գ. կիտրոնի հյութ
- 2 ճ.գ. ձիթայուղ
- թարմ աղացած սև պղպեղ
- աղ
Պատրաստման եղանակ՝
- Նեխուրով և գետնանուշով խնձորով աղցան պատրաստելու համար նեխուրի ցողունները կտրատեք անկյունագծով 1-1,5 սմ լայնությամբ շերտերով, լցրեք նեխուրը սառը ջրով ամանի մեջ և թողեք 20 րոպե, որպեսզի այն ավելի խրթխրթան լինի: Քամեք քամոցով և չորացրեք թղթե սրբիչների վրա։
- Խնձորները կտրատեք, սերմերը հանեք, կեսերը բարակ շերտերով կտրատեք։ Պղպեղի սերմերը հանեք, պատիճը օղակաձև կտրատեք։ Կանաչ սոխը և մաղադանոսը մանր կտրատեք։ Գետնանուշը տաքացրեք չոր տապակի մեջ, հովացրեք և մանր կտրատեք։
- Աղցանի ամանի մեջ խառնեք նեխուրը, խնձորը, սոխն ու չիլին։ Ավելացրեք գետնանուշի և մաղադանոսի կեսը և համեմեք աղով և պղպեղով։ Աղցանի վրա լցրեք կիտրոնի հյութը և ձիթապտղի յուղը, խառնեք և դրեք սառնարանում 15 րոպե։ Մատուցելուց առաջ վրան ավելացրեք մնացած գետնանուշը և մաղադանոսը։