Խնձորի աղցան նեխուրով, գետնանուշով և կծու պղպեղով

Խնձորի աղցան նեխուրով, գետնանուշով և կծու պղպեղով

Բաղադրիչներ`

  • 2 միջին խնձոր
  • 4 նեխուրի ցողուն
  • 100 գ գետնանուշ
  • 4 կանաչ սոխ
  • 1 փունջ մաղադանոս
  • 1 կարմիր չիլի պղպեղ
  • 3 ճ. գ. կիտրոնի հյութ
  • 2 ճ.գ. ձիթայուղ
  • թարմ աղացած սև պղպեղ
  • աղ

Պատրաստման եղանակ՝

  • Նեխուրով և գետնանուշով խնձորով աղցան պատրաստելու համար նեխուրի ցողունները կտրատեք անկյունագծով 1-1,5 սմ լայնությամբ շերտերով, լցրեք նեխուրը սառը ջրով ամանի մեջ և թողեք 20 րոպե, որպեսզի այն ավելի խրթխրթան լինի: Քամեք քամոցով և չորացրեք թղթե սրբիչների վրա։
  • Խնձորները կտրատեք, սերմերը հանեք, կեսերը բարակ շերտերով կտրատեք։ Պղպեղի սերմերը հանեք, պատիճը օղակաձև կտրատեք։ Կանաչ սոխը և մաղադանոսը մանր կտրատեք։ Գետնանուշը տաքացրեք չոր տապակի մեջ, հովացրեք և մանր կտրատեք։
  • Աղցանի ամանի մեջ խառնեք նեխուրը, խնձորը, սոխն ու չիլին։ Ավելացրեք գետնանուշի և մաղադանոսի կեսը և համեմեք աղով և պղպեղով։ Աղցանի վրա լցրեք կիտրոնի հյութը և ձիթապտղի յուղը, խառնեք և դրեք սառնարանում 15 րոպե։ Մատուցելուց առաջ վրան ավելացրեք մնացած գետնանուշը և մաղադանոսը։

Տարածեք այս գրառումը